012 3404007
hometherapyy@gmail.com
Experienced

Friendly Staff

Affordable Prices

Lowest Price Guarantee

Free Consultation

Free Counseling

Review

We got your back and we value your feedback! Feel free to drop us your thoughts. Thank you for the opportunity for us to provide you and your family the best services!

  Write us a review on Facebook here!
  • positive review  Very recommended. Sangat² membantu dalam memberi tunjuk ajar dan nasihat. Dari risau seorang ibu, bila dgr tunjuk ajar dan nasihat tersebut, saya mula rasa senang hati walaupun jaundice baby masih average. Sangat recommended untuk ibu bapa yg mencari mesin rawatan di rumah.

    Syazalina Md Isa Avatar Syazalina Md Isa
    July 20, 2022

    positive review  terbaik..kuning anak turun dlm 3 hari lepas guna mesin ni

    Intan Mas Omar Avatar Intan Mas Omar
    July 20, 2022

    positive review  servis n penerangan terbaik. Sewa 3 hari dr bacaan 233 turun 137. recommended sgt...

    Nurul Syahida Avatar Nurul Syahida
    July 9, 2022

    positive review  Alhamdulillah terima kasih Jaundice Phototherapy! Baby saya kuning 13.5. Selepas penggunaan lampu biru ni kuning turun 5.3 selama 2hari saya sewa. Terima kasih kerana memenuhi permintaan saya walaupun last minit 👍🏼 Sangat recommend untuk semua parents!!

    Shafiqah Azam Avatar Shafiqah Azam
    July 6, 2022

    positive review  Very much recommended! Fast response by the owner, prompt delivery and the owner was very helpful and knowledgeable. Price wise is very affordable. Thank u so much

    Aleen Yusof Avatar Aleen Yusof
    July 3, 2022

    positive review  servis Yang diberikan amat memuaskan. dari mendapatkan information tentang penyewaan sehinggalah selesai penggunaan.

    Safwan Ezahar Avatar Safwan Ezahar
    June 13, 2022
  • positive review  Very friendly and delivery was prompt. The home phototherapy treatment brought our child's bilirubin level down from 217 to 153 within 24 hours. This is definitely a better alternative than doing it in the hospital, our child was so much calmer at home.

    贝恩 Avatar 贝恩
    May 8, 2022

    positive review  The service is very convenient, easy, and flexible for parents. Very recommended to all new parents and parents who have prolong jaundice child.

    Aiman Safiuddin Ahmad Avatar Aiman Safiuddin Ahmad
    April 28, 2022

    positive review  Servis terbaik.. call servis, ptg tu boleh dtg terus jika mereka ad berdekatan kawasan.. kalau saya tahu dr awal dh sewa.. mmg dpt turunkan jaundice anak.. bacaan dr 15.5(265) ke 10.6(181) 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

    Rai Hani Avatar Rai Hani
    April 28, 2022

    positive review  Good service & thanks to have this home service for jaundice phototherapy. Friendly use for parents who can monitor your baby at home. My Baby 200+, but after 48hour now is below hundred 76 for last test of jaundice meter without take any blood test from painful . High recommend & for more information may call for enquiry. 新手爸妈或担心宝宝黄疸指数超高问题, 可以尝试这项《居家照灯服务》,我的孩子喝奶和晒太阳都很难下,但是照了灯48小时内马上下(一天最少照6个小时), 政府医院要250+才能入院治疗,私人又很贵~ 但他们家的服务和价格都非常实惠,更多详情可以致电/whatapps询问 负责人:Wan 012-340 4007

    Chok Yee Teng Avatar Chok Yee Teng
    April 1, 2022

    positive review  Hi & Good day mommies! Alhamdulillah Allah permudahkan urusan i uruskan baby jaundice, i dpt contact number CikWan dari sepupu i, dia mmg rekomen. Affordable price & Mesin ni sangat mudah untuk digunakan. Very fast delivery, agent dr Perak dtg jauh dr kuala kangsar ke Ipoh untuk hantar. Bacaan Jaundice baby dari 253, drop ke 193. Hari ke 3 discaj from jaundice, alhamdulillah. Musim covid ni kita nak elakkan expose mommy & baby dgn luar, jd lebih baik sewa mesin phototherapy, boleh pantau both mommy & baby di rumah, lebih selesa . Sy juga dapatkan konsultasi doctor untuk phototherapy di rumah, semua approved. Sangat mudah bila dkt rumah ni kita dah selesa dgn keadaan kita nak letak baby di area mana pun mudah, yg penting both mommy & baby happy. Tq so much CikWan for your amazing service. I would highly recommend my friends & family.

    Aween Ainnan Redz Avatar Aween Ainnan Redz
    February 21, 2022

    positive review  ♥Alhamdulillah..my baby bebas jaundice after 3 days on going under phototheraphy treatment at home..1st day sewa dari reading 22 mg turun ke below 9 mg dalam masa 3 hari..😍 ♥Thanks to Jaundice Phototherapy - Sewa Demam Kuning di Rumah for the good services and tips2 for references..selalu juga follow up untuk tahu keadaan baby.. ♥Fast response and delivery sampai depan rumah..thanks permudahkan urusan kami..🌹

    Laila Abu Bakar Avatar Laila Abu Bakar
    November 29, 2021
  • positive review  Rent on behalf of my brother. Strongly recommended for their professionalism, efficiency and strong knowledge about jaundice. They are also very honest and recommended based on jaundice reading. Also very pleased with their friendliness and fast delivery.

    Candy Cheah Avatar Candy Cheah
    November 22, 2021

    positive review  Very friendly & helpful staff. Always respond to the query & consultative. A good option during pandemic to avoid being warded at hospital. Recommended service!! 👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

    Zati Nordi Avatar Zati Nordi
    October 15, 2021

    positive review  alhamdulilah, syukur dpertemukan dgn jaundice phototherapy anak ke2 sy dh trun kuningnya daripda 12.5 hingga 4.7 slepas 3 hari gunakan mesin kuning..mmg recommend sgt utk korang yg anak ada masalah kuning..harga brpatutan, barang terbaik dan plg penting services tip top..terima kasih jaundice phototherapy..wife snyum lebar xpyah pgi hospital..☺️☺️☺️

    Fazilah Cinonet Avatar Fazilah Cinonet
    August 22, 2021

    positive review  Recommended to those yg nk pakai mesin ni at home especially time covid-19 ni..Their team are certified and their explanation also really helps on how to use/operate the machine.Tq ya! sgt membantu turunkan kuning anak..and servis d’org pn tip top👍🏻👍🏻

    Nigina Al-jeffry Avatar Nigina Al-jeffry
    July 10, 2021

    positive review  Servis tiptop, barang 5 star. Dpd anak first smpi anak kedua ni masih lg menjadi pelanggan setia. Case emergency pn diorg sanggup terima last minute. Tkasih byk2 bantu kami. Semog maju jaya! 🥰

    Mariam Maulat Avatar Mariam Maulat
    June 18, 2021

    positive review  hmpir putus asa sbb kuning ank trun naik dh nk hari ke 9..ulang alik klinik n warded kt nicu..tergerak hati nk cuba sewa jaundice phototheraphy,alhamdulillah dgn izin Allah bnyk penurunan bacaan dgn ikut arahan yg d berikan..servis terbaik..recommended👍

    Nor Atikah Johari Avatar Nor Atikah Johari
    March 25, 2021
  • positive review  Servis terbaik. Kuning anak daripada 300++ jadi 147.8 Alhamdulillah syukur 😘😍 berbaloi sewa sebab dapat hasil yg terbaik 👍🏻⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

    Nurulyana Razak Avatar Nurulyana Razak
    February 2, 2021

    positive review  Dapat recommendation dari kawan tentang servis ini. Anak saya kadar kuning semakin meningkat dari sehari ke sehari. Jadi saya buat keputusan untuk ambil servis. Alhamdulillah satu malam kadar bacaan dari 255 ke 159. Terima kasih atas servis yang diberikan. Superb.

    Ahmad Farid Othman Avatar Ahmad Farid Othman
    January 8, 2021

    positive review  Fast delivery, Very friendly , Thanks for the Excellent service bro ❤️

    Jin Wei Avatar Jin Wei
    December 22, 2020

    positive review  Fast delivery , safe to use and significant result. Very detailed explanation has been given by provider.

    Nicole 妮可 Avatar Nicole 妮可
    December 13, 2020

    positive review  Fast and good services with all information needed.

    Fiona Ong Avatar Fiona Ong
    November 26, 2020

    positive review  Servis cepat. dapat hantar dalam masa 2-3 jam dari masa request dan penerangan yang lengkap. double LED light insyAllah lagi cepat turun reading. Alhamdulillah reading jaundice baby turun dari 230 kepada 192, pakai 1 malam termasuk kena tambah kekerapan minum susu.

    Alinur Ayuni Ali Avatar Alinur Ayuni Ali
    November 26, 2020
  • positive review  Ikhlas sy nk bg review 10/10 utk service Jaundice Phototherapy ni..owner full of knowledge dan sgt membantu... jika ibu2 ayah2 xlarat nk ulang alik hospital nk tau bacaan jaundice anak boleh guna service mereka. Alhamdulillah baby pon selesa duduk dalam ni. Yg plg penting service ni mereka hantar sampai dlm rumah. Nurse kawasan yg melawat baby pon teruja ada service yg mcm ni.. sangat... sangat...memudahkan ibu-ibu yg masih dalam tempoh berpantang. ✅ Jimat masa . Jimat masa . Sangat Jimat masa. ✅ Ibu dalam pantang xperlu ke hospital teman baby. ✅ Phototherapy machine ni sgt selasa baby duduk dalam ni dan ada lapik gel yg sejuk. InsyaAllah kulit baby pon xde alahan mungkin sebab x panas ✅ Bacaan jaundice baby TAK perlu ambil darah. Hanya guna alat ‘reading’ yg di provide. Alat bacaan ini nak sewa boleh xnk pon xpe. (Rujuk Gambar) ✅ Baby tak perlu warded di hospital ✅ Reasonable price untuk disewa compare jika kita pergi private hospital hanya untuk baby duduk bawah lampu biru ✅ Sangat details mereka ajar cara guna alat dan mereka akan recommend cara yg betul pakai machine ni. Contoh berapa jam nak bubuh baby dalam tempat tu. Ok xlarat nk cerita panjang lebar...Rujuk gambar yg sy attach ni ada muka depan page FB mereka. Jaundice Phototherapy - Sewa Demam Kuning di Rumah 👆👆boleh intai2 FB Pages 👆👆 IG pon mereka ada boleh tanya mereka. Sekian, terima kasih. 🌸 happy mom 🌸 #jaundicephototherapy #sewalampurawatjaundice #highlyrecommended #fbreviewikhlas #igreview #fbreview #demamkuning

    Ain Zarin Avatar Ain Zarin
    October 8, 2018

    positive review  Alhamdulillah... anak sy tak perlu ulang alik kk untuk check bacaan kuning... lepas pakai Phototeraphy, banyak kurangnye... a very good service.. sy msg, tros hantar cpt and thanks for the knowledge sharing... highly recommended... terima kasih ya.. smoga maju jaya...

    Marina Khalidi Avatar Marina Khalidi
    May 14, 2018

    positive review  

    Arissa Umie Avatar Arissa Umie
    March 28, 2018

    positive review  Alhamdulillah.. very good service. Full info provided

    Suria Deraman Avatar Suria Deraman
    March 28, 2018

    positive review  

    Wan Kamarinah Wan Long Avatar Wan Kamarinah Wan Long
    March 28, 2018

    positive review  Good services and very fast delivery..tq for all advice..

    Saliza LuVanje Avatar Saliza LuVanje
    March 22, 2018
  • 5 star review  Gonna give a good review for its very polite and honest dealer. The owner studied properly on jaundice and has vast amount of information. With a good price, siap hantar and pasangkan di rumah, what else to ask for ? Superb !

    Mim Kaf Avatar Mim Kaf
    December 9, 2017

    positive review  Alhamdulillah... anak sy tak perlu ulang alik kk untuk check bacaan kuning... lepas pakai Phototeraphy, banyak kurangnye... a very good service.. sy msg, tros hantar cpt and thanks for the knowledge sharing... highly recommended... terima kasih ya.. smoga maju jaya...

    Marina Khalidi Avatar Marina Khalidi
    May 14, 2018

    positive review  

    Arissa Umie Avatar Arissa Umie
    March 28, 2018

    positive review  Alhamdulillah.. very good service. Full info provided

    Suria Deraman Avatar Suria Deraman
    March 28, 2018

    positive review  

    Wan Kamarinah Wan Long Avatar Wan Kamarinah Wan Long
    March 28, 2018

    positive review  Good services and very fast delivery..tq for all advice..

    Saliza LuVanje Avatar Saliza LuVanje
    March 22, 2018